Underkategorier

 

Kongsberg Jazzfestival

Kongsberg Jazzfestival er en tradisjonsrik, internasjonal jazzfestival som avholdes årlig i Kongsberg. Festivalen har trukket norske og internasjonale små, store og mellomstore artister siden første gang den ble arrangert i 1964. Kongsberg Jazzfestival har som mål å presentere jazz, folkelig og nyskapende musikk.


Foto: Andy Newcombe

Praktisk informasjon

Festivalen arrangeres hvert år i uke 27. Kongsberg Jazzfestival har flere sideprogram, som Barnivalen for barn og Jazzfilm på Kongsberg kino. Festivalen er dermed også åpen for barn i områder hvor det ikke finnes servering. Konsertscenene med servering er Quality Grand Hotel, EnergiMølla, Gamle Norge og Christians kjeller, samt hovedkonsertene på Kirketorget.

Det er kort gåavstand mellom de forskjellige spillestedene på Kongsberg Jazzfestival, som alle ligger i Kongsberg sentrum. I Festivalgata, eller Christian Augusts gate som den egentlig heter, kjøpe mat og forfriskninger, jazzplater og billetter til konsertene mens du lytter til gratis jazz.


Foto: Andy Newcombe

Kjente artister på Kongsberg Jazzfestival

Jamie Cullum, Herbie Hancock, Stevie Wonder, Bobby McFerrin, Radka Toneff, Röyksopp, Sonic Youth, Diana Krall og BB King er bare et fåtall verdenskjente artister som har opptrådt på Kongsberg Jazzfestival.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: